VREEMDE VALUTA

Internationale handel gaat vaak in vreemde valuta. Export. Import. De lokale munt is vaak de munt van handel. Omdat de wisselkoers van vreemde valuta elke dag weer schommelt kan dit een effect hebben op uw verlies (of winst) op de handelspositie. Het is dus vaak slim om het valutarisico in te dekken. Dit wordt veelal in de spot en termijn valutamarkt gedaan. De meeste ondernemingen hebben hier geen toegang toe maar doen dit via hun bank. De bank vraagt hiervoor een provisie. Deze provisie is vaak niet zichtbaar omdat deze in de fx koers wordt meegenomen.

Een vaak betere deal kan worden verkregen via fx brokers. Deze hebben direct toegang tot de fx markt en kunnen door hun hoge volumes scherpe marges aanbieden. Vaak een besparing van 1-10% ten opzichte van uw bank maar dit kan oplopen tot 20%.

Treasury abonnement heeft een eigen (online) fx handelsplatform met scherpe prijzen en directe toegang via een grote fx broker. Makkelijk, snel en goedkoop uw valutatransacties in de cloud gehandeld. Een account aanmaken is GRATIS